All we do is travel

Kako do jeftine avio karte

Niz različitih faktora utječe na na to hoće li avio karta biti jeftina: vrijeme kupovine, destinacija, aviokompanija, sezona - sve utječe na cijenu i vrlo je teško predvidjeti kada će određena avio karta biti najjeftinija. Međutim, postoje neka osnovna pravila koja ti omogućavaju da za odabranu destinaciju dobiješ najjeftiniju opciju. Dozvoli da ti ih predstavimo, a za sva dodatna pitanja te pozivamo da nas posjetiš, nazoveš ili pošalješ mail.

Prvi i posljednji savjet: ostani s nama u kontaktu!

Želiš li dobiti informacije o jeftinim avio kartama iz prve ruke?

Datumi

Što su datumi polaska i povratka fleksibilniji veća je vjerojatnost da za tvoju destinaciju pronađemo povoljniju opciju. Ponekad jedan dan donosi veliku razliku u cijeni. Znamo da je ponekad nemoguće prilagoditi, no ako postoji ta mogućnost javi nam to bez ustručavanja.

Odlazna zračna luka

Međunarodna zračna luka Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) jedna je od manjih u svjetskom mjerilu, što znači da su letovi često skuplji od letova s drugih obližnjih zračnih luka. Uvijek je dobro pogledati mogućnosti polaska iz Graza (Graz), Trsta (Trieste) i Lubljane (Zračna luka Jože Pučnika), kao i iz Beča (Wien), Budimpešte, Venecije (Venecia Marco Polo i zračna luka Treviso u neposrednoj blizini) ili čak Münchena, Milana i Bologne. Ponekad je razlika tolika da je znatno veća od cijene prijevoza do udaljene zračne luke, čak i ako letiš s prijateljima i možete dijeliti auto. U našoj agenciji ti možemo organizirati i prijevoz do zračne luke u Veneciji ili do zagrebačke zračne luke, karte za vlak, prijevoze autobusom i privatne transfere do i iz zračnih luka u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj i Sloveniji. 

Avio prijevoznik

Letjeti samo s jednim prijevoznikom nije najbolja strategija za povoljnu kartu - uvijek je dobro provjeriti sve prijevoznike jer su ponekad i oni jeftiniji (kao npr. niskotarifni prijevoznici Ryanair, Easy Jet, Wizzair, Volotea, Pegasus i drugi) nekad skuplji i obrnuto. Naravno, znamo da ti kvaliteta i ugled avioprijevoznika također puno znači, no bi li za malo bolju hranu, svoj ekran na sjedalu i malo ljubazniju stjuardesu platio 1.500 kn više? I mislili smo da ne. Prvo provjeri cjelokupni odabir, a onda odluči koliko si spreman dati za dodatnu udobnost. Kad je dobro stisnuti zube i odabrati "lošiju", ali jeftiniju opciju. No tada si možeš u zrakoplovu priuštiti koje pivo više, a razliku nećeš ni primijetiti.

Valjanost avio karte

Sve avio karte imaju određen "rok trajanja" unutar kojeg možeš putovati. Najjeftinije su jednomjesečne karte - naravno, ta opcija za tebe neće biti dobra ako želiš putovati tri mjeseca, no 35 dana možeš smanjiti na mjesec dana, zar ne? Čak i ako se radi o znatno jeftinijoj opciji. Uvijek provjeri!

Ako si student i odabrat ćeš studentsku avio kartu, ova ograničenja ne vrijede za tebe jer sve studentske avio karte vrijede jednu godinu.

Vrijeme kupovine avio karte

Glavno pravilo za vrijeme kupovine karte je: ODMAH, čim znaš točne datume. Samo u iznimkama se može dogoditi da karta bude jeftinija nekoliko tjedana nakon kupovine; veća je vjerojatnost da će zbog popunjenosti mjesta postati skuplja. To ne znači da tik prije polaska ne možeš dobiti dobru cijenu, samo je vjerojatnost manja. Dakle, čim počneš planirati svoje putovanje i znaš približne datume posjeti nas, nazovi ili pošalji e-mail da dobiješ barem okvirnu cijenu.

Naravno da avio karta za studentski džep može biti malo preveliki zalogaj, a pola godine prije putovanja je teško isprazniti svoje džepove, pogotovo jer nisi siguran što će se još dogoditi prije putovanja. Zato ti u Nomago Travel nudimo mogućnost osiguranje od otkaza putovanja koje ti omogućuje povrat troškova u slučaju zdravstvenih problema, kao i u mnogim drugim dokazivim razlozima.

Visoka sezona

Avio karte za sve destinacije su u određenom periodu znatno skuplje: u srpnju i kolovozu te od sredine prosinca do sredine siječnja. Savjetujemo ti da svoje putovanje planiraš izvan ovih mjeseci - naravno da i sredinom ljeta možeš dobiti povoljnu cijenu, ali uz malo više sreće. Aviokompanije se između sebe također razlikuju prema sezonama. Što za jednu predstavlja putovanje u visokoj sezoni može za drugu značiti putovanje u niskoj. Fleksibilnost je ključna jer već jedan dan može predstavljati razliku.

Destinacija

Naravno, cijene ovise i o destinaciji na koju letiš. Obično su letovi u SAD mnogo jeftiniji od onih u Australiju i moglo bi se pronaći još neko pravilo, no u principu vjerojatno već znaš kamo želiš putovati. Zato ima više smisla spomenuti kamo letjeti u određenom dijelu svijeta. Najčešće su letovi do većih zračnih luka jeftiniji te je zato ponekad bolje letjeti do neke veće zračne luke i zatim uzeti unutarnji let do konačne destinacije ili čak putovati nekim drugim načinom. Manje i udaljenije zračne luke su znatno skuplje. Primjer: želiš letjeti na Bali, no više ti se isplati letjeti do Jakarte, a zatim unutarnjim letom ili drugim načinom stići do cilja. U svakom primjeru je širi pristup jeftiniji –nemoj se ograničiti na samo jednu destinaciju, već radije odaberi više njih i razmisli što ti se više isplati.

Pitaj kako do jeftine avio karte!

Naravno, svaka situacija, odnosno destinacija ima također svoja specifična rješenja, tako da je uvijek dobro konzultirati se s jednim od naših savjetnika koji ti može pomoći pronaći opcije za konkretnu situaciju.

Zašto odabrati putničku agenciju?

Na webu je dostupno stotine različitih stranica i sve obećavaju najbrže veze, najniže cijene avio karata i rezervaciju karata klikom. Sada već svi znamo da to nije tako. Ako ne rezerviraš niskotarifne avio karte, na takvim stranicama uvijek provodiš puno vremena za dobivanje informacija o najjeftinijim avio kartama. Osim toga ti se otvaraju jedna za drugom kao neke stranice sumnjivog sadržaja. Iskustvo može biti vrlo frustrirajuće. I na kraju - jesi li siguran da si dobio najbolju avio kartu? Najbržu vezu? Jesi li sigurno provjerio sve detalje, uključujući i to da nemaš negdje između 14 sati presjedanja? 

Svaki put kad rezerviraš kartu putem interneta, zapitaj se:

  • Koliko ti je trebalo za rezervaciju svoje avio karte?
  • Imaš li ugovoren rizik od otkaza putovanja?
  • Imaš li mogućnost kontakta u slučaju otkaza leta, promjene datuma, problema s aviokompanijom?

Moraš biti svjestan da vrijeme koje provedeš u potrazi za avio kartama možeš provesti s obitelji ili prijateljima. Tvoje vrijeme je dragocjeno, zato ga poštuj.
Uz vrijeme koje provedeš u potrazi, najveći je problem komunikacija s internetskom agencijom preko koje si kupio avio kartu. Jesi li siguran da će ti biti na raspolaganju ako želiš nešto promijeniti? I što je još važnije, hoće li ti biti na raspolaganju ako na tvojem putovanju nešto pođe po zlu?

U Nomago Travel ti pružamo potpunu podršku; ako imate, odnosno imaš s nama kao tvrtka ili pojedinac dogovorene posebne uvjete, nudimo ti 24/7 telefonsku podršku na hrvatskom jeziku.
Bolje je surađivati s nama na svakom koraku jer ćemo te riješiti svih briga, u tvoje ime riješiti nesporazume i posebne zahtjeve s aviokompanijama te ti u najkraćem mogućem roku ponuditi najbolje cijene avio karata.

Ostani u kontaktu!

Dakle, pravi trenutak je sve. Ponekad aviokompanija objavi posebne akcijske cijene te ćeš s takvim letovima do svojeg cija doći najjeftinije. Zbog toga se u Nomago Travel trudimo kako bismo te informirali o različitim akcijama i posebnim ponudama. Ako nas redovno pratiš karta ti neće pobjeći.

Nomago Travel je svugdje s tobom:


Uspješan lov na povoljne avio karte!
Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.