Održiva mobilnost i društvena odgovornost

Usmjereni smo u održivu mobilnost

U Nomagu društvenu odgovornost shvaćamo ozbiljno. Aktivno težimo očuvanju prirode i osvješćujemo društvo o važnosti čistog okoliša. Područje usluga prijevoza brzo se mijenja i drago nam je da se trendovi kreću u pravcu pametnog ekološkog prometa i održive mobilnosti, što također utječe na očekivanja naših putnika. Nastojimo se brzo prilagođavati trendovima i svoje usluge usklađivati s mlađim naraštajima putnika koji žive u brzom svijetu.

Podržavamo javni prijevoz. Potičemo te da ga koristiš i ti!

Promet sve više opterećuje okoliš. U Hrvatskoj preko 20 posto emisija stakleničkih plinova uzrokuju baš prijevozna sredstva. Gotovo 40 posto emisija ugljičnog dioksida nastalih iz prometa uzrokuje gradska upotreba automobila. Naša je misija stoga uporno poticati društvo na korištenje alternativnih načina prijevoza i smanjenje emisije ugljičnog dioksida.

U Nomagu podržavamo ideje i prijedloge koji promiču uporabu javnog putničkog prijevoza. Zato omogućujemo kupnju karata u okviru projekata integriranog javnog prijevoza putnika, koji putnicima omogućava jeftiniju i jednostavniju uporabu kombiniranog prijevoza. 

Certifikati koji dokazuju da slijedimo europske ekološke standarde

Ponosni smo što smo stekli ISO 14001:2015 certifikat za prijevoz putnika, održavanje voznog parka, organizaciju i prodaju turističkih aranžmana. Raduje nas činjenica da je naš dobar rad nagrađen certifikatom, ali naš pogled ostaje usredotočen na budućnost. Zbog toga uvijek kupujemo autobuse s minimalnim standardom EURO 5 ili 6. Kako bi udovoljio iznimno strogim zahtjevima norme EURO 5 i još strožim zahtjevima čistoće ispušnih plinova EEV, proizvođač MAN autobusa razvio je koncept MAN Pure Diesel. Navedena tehnologija nam ne uzrokuje dodatnu potrošnju goriva, a ekonomična je u nabavi, radu i održavanju.  

Dio smo vrlo važnog projekta razvoja tehnologija zelene mobilnosti

Nomago je, zajedno s ostalih 40 strateških partera, potpisao obvezu o sudjelovanju na projektu EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking). Ovim projektom ulazimo u globalni razvoj tehnologija i rješenja za zelenu mobilnost budućnosti. Naša uloga u projektu prvenstveno je razvoj te pružanje pametne i zelene mobilnosti u gradovima.

Ne zaboravimo važnost ekologije!

Naš vozni park nastojimo održati ekološki prihvatljivijim. Redovito ga održavamo i čistimo, jer to donosi najmanje dvije prednosti, a to su produženi vijek trajanja autobusa i veće zadovoljstvo putnika. O ozbiljnosti brige o okolišu svjedoči i činjenica da uz pomoć posebnih odmašćivača osiguravamo ekološku obradu otpadnih voda. Ulaganjima u nove autobuse koji su opremljeni EURO motorima smanjujemo zagađivanje okoliša, a uključeni smo i u projekte zelenih električnih autobusa.Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.