Forum o putovanjima

irska-hitno!!!

Dodan 27.02.04 @14:18:16
Martina | Gost | odg. 27.02.2004 @14:18 Prijavi neprimeren komentar

Bok svima,

mene zanima da li ja mogu ostati u Irskoj koliko želim, odnosno mogu li ostati oko mjesec, mjesec i pol dana (zbog faksa) ili mi to nije isplativo?

Igor | Gost | odg. 01.03.2004 @23:20 Prijavi neprimeren komentar
Možeš ostati koliko želiš tj. minimum 2 tjedna, amaksimum do 3 godine. S obzirom da sam program nije skup isplati ti se ostati i samo mjesec dana.
Iva | Gost | odg. 28.10.2006 @20:24 Prijavi neprimeren komentar

Bok svima!

Kojim se to "programom" putuje u Irsku?

Puno hvala

Dani | Gost | odg. 07.11.2006 @13:12 Prijavi neprimeren komentar
oj,vidim da bi svi u Irsku,pa me zanima dal ste culi o odredjenom tecaju u Irskoj koji moras proc da bi dobio socijalni broj.Tecaj kosta 700eura!!!!:))
malo informirana,ali | Gost | odg. 07.11.2006 @23:04 Prijavi neprimeren komentar
..ovako,imam frenda gore pa sam se raspitala.prvo trebas dobit ppt brij,tj socjalni broj,a njega mozes dobit samo ako si u nekoj skoli ili nekom tecaju.oko 700?. sad racunaj si put do gore i stanarine su prilicno skupe. jednosoban stan ti je 650? na mj, preko neta tesko da ces nac neki posao nego moras direkt gore i od kafane do kafane ako ces za kakvog konobara za pocetak,da te poslodavac vidi,da vidi kako pricas eng itd.. e onda ako se brzo snades moze sve bit 5. ..a ako ne,.. mozes se vratit samo u minusu... teba ti dosta para samo za pocet gore tako da.. a nemozes bez toga ppt broja.. so... eto... tako je to...
St Ugly | Gost | odg. 16.11.2006 @13:15 Prijavi neprimeren komentar

6 mjeseci sam zivio i radio u Irskoj. Irska je odlicna zemlja za mlade ljude koji se zele zabaviti. Few hints:

Najam stana je od 500 eur na vise. + polog u visini stanarine. ( ovo je stanarina u koliko zivite sa cimerima i dijelite stan ili kucu)

Dublin je podijeljen na brojeve. Parni su na Jugu a neparni na sjeveru. Dublin 1 i 3 je strogi centar, stanova ima na pretek jer tu pretezito zivi nizi sloj drustva.

Preporucam parne brojeve Dublina zbog sigurnosti na samom pocetku dok se ne priviknete na okolinu. ( pozeljno je u blizini gdje radite zbog troskova prijevoza)

Posao.

Posao nije problem naci pogotovo ako ste dobi sa engleskim u govoru i u pismu. Ovisno sto zelite raditi i za sta ste osposobljeni. Posao se pronalazi tako sto se isprinta jedno 20-ak CV-a i ide od restorana, hotela do nocnih klubova. Nocni barovi su dobo placeni.

Placa krece od 1500 eur pa na vise. u koliko dobijete full time job penje se visoko.

Nocni zivot. Temple Bar je mjesto za izlaziti. Strogi centar Dublina. Par klubova koje preporucam su. Q-bar ( jako tesko uci jer rade selekciju na ulazu, ako ne udjete pitajte za managera i kazite da ste iz hrvatske pa nece biti problema), Pal Joey's, (Viper room-samo za odvazne zeljne pijanog posla) Redz ...sa pubovima nemozete pogrijesiti koji god usli...Sta se tice pica pripremite novcanike jer su pinte piva oko 4 - 5 eur.

Cigarete su uzasno skupe. 6.50 eur je kutija cigareta. prema tome ronhill ce vam biti najbolji prijatelj ako ga ponesete od kuce.

Odjeca je jeftina ako cete biti gore za vrijeme snizenja. Diesel rabatnike oko 25 eur...puma patike 20 do 25 eur.

Prijevoz.

Kupite autobusne karte jer je to najisplativije i najlakse prijevozno sredstvo.

Ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte...pozdrav is splita

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.