Kolačići

Tvrtka Nomago d.o.o. na web-stranici upotrebljava kolačiće. Kolačići su male datoteke pohranjene na vašem nosaču podataka koje sadržavaju određene postavke i razmjenjuju podatke s našim sustavom putem vašeg preglednika. Neki od kolačića koje upotrebljavamo brišu se nakon dovršetka sesije preglednika, odnosno kada zatvorite preglednik (tzv. privremeni kolačići ili kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na vašem uređaju i omogućuju nama ili našim partnerima da prilikom vaše sljedeće posjete prepoznamo vaš preglednik (trajni ili spremljeni kolačići). Ti spremljeni kolačići omogućuju nam da našu web-stranicu prilagođavamo vašim potrebama i da vam tako olakšamo korištenje, na primjer za spremanje određenih podataka koje onda ne trebate ponovno unositi. Vaš preglednik omogućuje postavljanje ograničenja korištenja i brisanja kolačića. U dokumentaciji pomoći većine preglednika pronaći ćete upute o tome kako prilagoditi te postavke. Ako kolačiće ne prihvatite, to može utjecati na funkcionalnost naše internetske ponude.

RETARGETING

Za rad naše internetske ponude i preporuka o proizvodima upotrebljavamo tehnologiju Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; „Google”) za stvaranje pseudonimiziranih korisničkih profila o ponašanju korisnika interneta u marketinške svrhe. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće koji omogućuju identifikaciju web-preglednika kada ponovno posjetite web-stranicu. Pohranjeno ponašanje pregledavanja analizira se na temelju algoritma kako bismo mogli na osnovi interesa prikazati ciljano preporučene proizvode u obliku reklamnih natpisa ili oglasa na web-stranicama trećih strana. Pseudonimizirani korisnički profili nisu povezani s osobnim podacima o nositelju pseudonima bez posebne izričite privole dotične osobe. Stvaranje pseudonimiziranog korisničkog profila za promidžbe/oglase na temelju vaših interesa možete otkazati u bilo kojem trenutku na web-stranici  https://www.google.de/settings/ads. Ostale informacije o oglašavanju na temelju interesa mogu se dobiti na http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Ovo web-mjesto koristi uslugu Retargeting-Pixel Custom Audiences društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Uslugom Remarketing-Pixels tvrtka Facebook upotrebljava korisnike našeg web-mjesta kao ciljanu grupu za oglašavanje u usluzi Facebook Ads. U tu svrhu na vaše se računalo sprema kolačić za Facebook. Više informacija o opsegu i svrsi prikupljanja podataka te daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane tvrtke Facebook te mogućnostima postavki za zaštitu privatnosti potražite u smjernicama za zaštitu podataka tvrtke Facebook na stranicama https://facebook.com/policy.php i https://www.facebook.com/ads/settings. Korištenje usluge Custom Audiences možete otkazati na stranici www.youronlinechoices.com, a korisnici Facebook računa ovdje.

WEB-ANALITIKA

GOOGLE ANALYTICS

Ova web-stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu za web-analizu tvrtke Google Inc. („Google”). Google Analytics upotrebljava tzv. „kolačiće”, tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu koje omogućuju analizu vašeg načina korištenja web-stranice. Osim toga, ova web-stranica koristi Google AMP Client ID API da s uslugom Google Analytics poveže aktivnosti na stranicama s AMP-om s aktivnostima na stranicama bez AMP-a. Googleovi kodovi za online praćenje te web-stranice koriste funkciju »_anonymizeIp()«. Stoga se IP-adresa unutar država članica Europske unije ili u drugim zemljama Europskog gospodarskog prostora obrađuje samo u skraćenom obliku u kojem je isključena izravna veza s osobom. Samo se u iznimnim slučajevima cijela IP-adresa prenosi na poslužitelj tvrtke Google u SAD-u, gdje se onda skraćuje. Prema zahtjevu administratora ove web-stranice Google će upotrebljavati te informacije kako bi procijenio vaše korištenje web-stranice i pripremio izvješće o aktivnostima na web-stranici te pružio usluge povezane s upotrebom web-mjesta i interneta. IP-adresa koju u okviru alata Google Analytics proslijedimo s vašeg preglednika ne kombinira se s drugim podacima tvrtke Google. Spremanje kolačića možete onemogućiti pomoću postavki softvera preglednika; napominjemo da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice. Osim toga tvrtki Google možete onemogućiti prikupljanje podataka putem kolačića i podataka koji su povezani s vašom upotrebom web-stranice (uključujući vašu IP-adresu) te njihovu obradu, tako da s poveznice u nastavku preuzmete i instalirate dodatak za preglednik: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

VWO

Ova web-stranica upotrebljava i uslugu analize VWO tvrtke Wingify koja se upotrebljava za testiranja A/B i testiranja s pomoću pitanja s ponuđenim odgovorima. Ova usluga upotrebljava kolačiće za identifikaciju preglednika korisnika i analizu korištenja ove web-stranice. Kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Više informacija o tome kako tvrtka Wingify obrađuje vaše podatke možete pronaći na https://vwo.com/privacy-policy/. Na stranici  https://vwo.com/opt-out/ možete pronaći i upute o tome kako deaktivirati praćenje u bilo kojem trenutku.

HOTJAR

Kako bismo na svojim web-stranicama poboljšali korisničko iskustvo, koristimo softver tvrtke Hotjar http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta). Pomoću softvera možemo izmjeriti i ocijeniti ponašanje korisnika (pomicanje miša, klikovi, unos preko tipkovnice, dužina pomicanja itd.) na svojim web-stranicama. U tu svrhu na uređaje korisnika mogu se pohraniti kolačići i podaci korisnika, npr. informacije o pregledniku, operativnom sustavu, zadržavanju na stranici itd. Više informacija o obradi podataka kod tvrtke Hotjar možete pronaći na https://www.hotjar.com/privacy. Uslugu tvrtke Hotjar možete odjaviti na https://www.hotjar.com/opt-out.

DODACI I DRUŠTVENE MREŽE

DODACI ZA FACEBOOK

Na svojoj web-stranici koristimo takozvane dodatke („plugins”) društvene mreže Facebook, čiji je administrator tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Dodaci su označeni oznakom Facebook ili „dodatak tvrtke Facebook” odnosno „Facebook Social Plugin”. Popis dodataka Facebook Plugins i njihov izgled može se naći ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Ako dohvatite našu web-stranicu koja sadrži takav dodatak, vaš se preglednik izravno povezuje s poslužiteljima tvrtke Facebook. Facebook šalje sadržaj dodatka izravno u vaš preglednik te ga uključuje u web-stranicu. Preko ove poveznice Facebook prima informacije o tome da je vaš preglednik dohvatio našu web-stranicu, čak i ako nemate profil na Facebooku ili trenutno niste prijavljeni na Facebook. Te informacije (uključujući vašu IP adresu) iz vašeg preglednika šalju se izravno na poslužitelj tvrtke Facebook u SAD-u i tamo se pohranjuju.
Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može vašu posjetu naše web-stranice povezati s vašim profilom na Facebooku. Ako ste u interakciji s dodacima, ako na primjer kliknete gumb „Sviđa mi se” ili objavite komentar, te informacije također se izravno prenose na poslužitelj tvrtke Facebook i tamo se pohranjuju. Informacije se također objavljuju na vašem Facebook profilu i vidljive su vašim prijateljima.
Facebook može te informacije upotrebljavati u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i oblikovanja Facebook stranica. Facebook stvara korisničke, interesne profile i odnose, npr. kako bi vaše korištenje naše web-stranice ocijenio s obzirom na reklamne oglase koje vam je prikazao na Facebook stranici, obavijestio druge korisnike o vašim aktivnostima i pružio druge usluge povezane s korištenjem Facebooka. Ako ne želite da Facebook podatke prikupljene na našoj web-stranici poveže s vašim Facebook računom, morate se prije posjećivanja naše stranice odjaviti s Facebooka.
O svrsi i opsegu prikupljanja podataka te daljnje obrade i korištenja podataka od strane Facebooka, o vašim pravima koja se odnose na to i mogućnostima postavki za zaštitu vaše privatnosti, pročitajte u upozorenjima o zaštiti podataka tvrtke Facebook: http://www.facebook.com/policy.php.
Ako ne želite da Facebook podatke prikupljene na našoj web-stranici poveže s vašim Facebook profilom, morate se prije posjećivanja naše stranice odjaviti s Facebooka. Instaliranje dodataka tvrtke Facebook možete spriječiti i putem postavki za dodatke u svojem pregledniku, npr. postavljanjem mogućnosti „Facebook Blocker” (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

DODACI ZA TWITTER (NPR. GUMB "TWITTER")

Na svojoj web-stranici koristimo takozvane dodatke („plugins”) usluge društvene mreže Twitter, čiji je administrator tvrtka Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD (»Twitter«). Dodaci su označeni oznakom Twitter, na primjer u obliku plave „ptice Twitter”. Popis dodataka Twitter i njihov izgled može se naći ovdje: https://dev.twitter.com/web/tweet-button
Ako dohvatite našu web-stranicu koja sadrži takav dodatak, vaš se preglednik izravno povezuje s poslužiteljima tvrtke Twitter. Twitter šalje sadržaj dodatka izravno u vaš preglednik te ga uključuje u web-stranicu. Preko ove poveznice Twitter prima informacije o tome da je vaš preglednik dohvatio našu web-stranicu, čak i ako nemate profil na Twitteru ili trenutno niste prijavljeni na Twitter. Te informacije (uključujući vašu IP adresu) iz vašeg preglednika šalju se izravno na poslužitelj tvrtke Twitter u SAD-u i tamo se pohranjuju. Ako ste prijavljeni na Twitter, Twitter može vašu posjetu naše web-stranice povezati s vašim računom na Twitteru. Ako ste u interakciji s dodacima, ako na primjer kliknete gumb „Sviđa mi se” ili objavite komentar, te informacije također se izravno prenose na poslužitelj tvrtke Twitter i tamo se pohranjuju. Informacije se također objavljuju na vašem Twitter računu i vidljive su vašim prijateljima.
O svrsi i opsegu prikupljanja podataka te daljnje obrade i korištenja podataka od strane Twittera, o vašim pravima koja se odnose na to i mogućnostima postavki za zaštitu vaše privatnosti, pročitajte u upozorenjima o zaštiti podataka tvrtke Twitter: https://twitter.com/privacy
Ako ne želite da Twitter podatke prikupljene na našoj web-stranici poveže s vašim Twitter računom, morate se prije posjećivanja naše web-stranice odjaviti s Twittera. Instaliranje dodataka tvrtke Twitter možete spriječiti i putem postavki za dodatke u svojem pregledniku, npr. s blokatorom skripti „NoScript” http://noscript.net/.

Budi informiran

Ne propusti sljedeće akcije ili važne obavijesti!

Jesi li avanturistički putnik ili svakodnevni putnik? U svakom slučaju za tebe pripremamo ažurne, zanimljive i korisne putničke informacije koje isporučujemo u tvoj virtualni poštanski sandučić jednom ili dvaput mjesečno.